Two interviews on word games and esports

HetPAROOL_duidelijk

In March I did two interviews on games. The first article is on the continuing success of app word games such as Ruzzle and Wordfeud. The TV show “Lingo” got an app spinoff with its own word game. The article is readable here on the author’s website, titled “Digitaal grabbelen in de ballenbak” and appeared in various newspapers such as Het Parool and Dagblad van het Noorden around March 23. There’s also a spinoff article on iCulture on Word games which mentions my input.

Nieborg: “Ik noem apps als Wordfeud een sociaal smeermiddel: soms spelen mensen het niet eens om het spel, maar om in contact met anderen te zijn.

E-sports keeps gaining momentum and attracting mainstream attention in The Netherlands. Late last year I offered some quotes from a superb article (.pdf) for Emerce Magazine. This month the online magazine Rethinking Media Magazine also did a piece called “Miljoenen in de spectator mode”. It’s a nice production, lots of background stuff and multimedia material, check it out here.

Games zijn echter relatief complex om te spelen. Als kijksport is het daardoor veel moeilijker te volgen dan bijvoorbeeld voetbal, waar al sinds mensenheugenis gewoon elf man per team over het gras een bal najagen. Die duidelijkheid en vastigheid zorgen voor toegankelijkheid, juist voor het kijken.

Creative Commons Licentie
Unless indicated otherwise, this work is licensed under a:
Creative Commons BY-NC-SA 3.0 Unported License.