Nrc.next column on the perception of games

The last couple of years there has been a lot of debate on game journalism (what it is or isn’t, or what it should or might be) in the Netherlands. I wrote about it for Bashers.nl and Nrc.next (e.g. “Geef een 8.5, krijg jij een reisje; Gamejournalisten worden aan alle kanten gepaaid door grote gamebedrijven“). Recently, the discussion got traction in the UK because of a blogpost on Eurogamer. I wrote a column about this issue and on the broader discussion of the perception of games as a “grown-up” cultural form.

De beeld van games blijft maar hangen in het puberale. Zoals dat hoort bij puberteit zijn er fases van aandoenlijke rebelsheid, maar ook in zichzelf gekeerd gedrag en constante onzekerheid. Dat is nergens voor nodig. Games zijn volwassen.

Download column (.pdf)

Creative Commons Licentie
Unless indicated otherwise, this work is licensed under a:
Creative Commons BY-NC-SA 3.0 Unported License.