Museum voor Communicatie talk – February 7, 2013

MuCom

The Museum for Communication in The Hague has their monthly CommunicationCafe and invited me to talk about the life being a game (i.e. games, gamification, engagement design).

Here’s the blurb for the event:

Gamification is het toevoegen van spelelementen aan alledaagse dingen. Oftewel, het gebruik van game-technieken, denkwijzen en waarderingen om je publiek te betrekken en problemen op te lossen. Het is de ultieme versmelting van de fictieve en echte wereld. Zo kun je een museumbezoek minder saai maken of ingewikkelde materie makkelijker uitleggen. Waarom is gamification zo’n succes? Wordt het echte leven leuker als het een spelletje wordt? En hoe kun je door middel van een game goed gedrag stimuleren zoals meer sporten, gezonder eten of vaker boodschappen doen? Onderzoeker en publicist David Nieborg gaat aan de hand van een aantal populaire games dieper in op dit onderwerp.

Location: Museum voor Communicatie, Zeestraat 80-82, Den Haag
Time: 19:30 – 21:30
Tickets: 10e (incl 1 drink), students 5e. RSVP: aanmelden@muscom.nl

Creative Commons Licentie
Unless indicated otherwise, this work is licensed under a:
Creative Commons BY-NC-SA 3.0 Unported License.